Briepakketje met sla en sinaasappel-dressing


4 plakjes bladerdeeg

200 gr brie

4 plakjes gekookte ham

1 losgeklopt ei

1 zakje gemengde slaa

sap van 1 sinaasappel

2 el rode wijnazijn

1 tl mosterd

1 tl honing

zout en peper

3 el maïsolie

 

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Bestrijk de deegranden met wat water.
Verdeel de brie in 4 gelijke porties.
Leg op ieder plakje bladerdeeg een passend gemaakt plakje ham.

Leg de brie op een helft daarvan en vouw er eerst de ham en
dan het bladerdeeg over.

Druk de randen stevig op elkaar en
bestrijk de bovenkant van de pakketjes met het losgeklopte ei.

Maak de dressing: Vermeng het sinaasappelsap, wijnazijn, mosterd, honing en zout en peper.
Roer tot het zout is opgelost. Klop er dan met een straaltje de olie door.

Verwarm de oven op 200°C.
Leg de briepakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en
laat ze ca. 20 minuten goudbruin bakken.
Verdeel de sla over de borden, schep er de dressing over en
leg er de briepakketjes naast.
Ook lekker als warm lunchhapje.