Amuseglaasje: geurige wortelsoep met citroen en gember


1 el boter

½ ui, gesnipperd

250 gr winterwortel, geschild, in kleine stukjes

1 cm verse gember, geschild, gesnipperd (kan in de knoflookpers)

rasp en sap van ½ citroen

500 ml hete kippenbouillon

chilipepervlokken

2 el mascarpone

1 tl honing

 

Verwarm de boter en fruit de ui op laag vuur zacht en lichtbruin.
Voeg de wortel, gember en de helft van de citroenrasp toe en fruit al roerend enkele minuten mee.
Giet de hete bouillon en de helft van de citroensap erbij en laat het geheel aan de kook komen.
Kook de wortel in ca. 10 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer en wrijf eventueel door een zeef.
Verwarm de soep verder en voeg eventueel de rest van de citroensap toe.
Breng op smaak met zout en chilipeper vlokken. Giet de soep in glaasjes en leg er een lepel mascarpone in.
Vermeng de honing met de rest van de citroenrasp en druppel dit over de mascarpone.
Garneer eventueel met nog wat pepervlokken.