Gepaneerde feta met muntdressing


2 plakken schapen-feta van ca 200 gr

bloem

1 ei

paneermeel

olijfolie om te bakken

voor de kruiden dressing:

klein bosje verse munt

1/2 rood pepertje

1 1/2 el olijfolie

1-2 tl citroensap

 

Snij de plakken feta schuin doormidden en bestrooi de plakken met de bloem.
Klop het ei los en wentel de plakken feta hier door.
Druk ze direct in paneermeel.
Herhaal deze handeling tot ze rondom goed gepaneerd zijn.
Druk stevig aan.

Hak de blaadjes munt grof.
Snij het pepertje in ragfine reepjes.
Meng de munt en de peperreepjes met de olie en het citroensap.
Verhit in de koekenpan ruim olijfolie en

bak hierin de plakken fetakaas op niet te hoog vuur rondom goudkleurig.
Schik de kaas op borden en schep er de muntdressing over.