Kaasfondue met knoflook en mosterd


600 gr geraspte Gruyère

600 gr geraspte Emmentaler

6 dl droge witte wijn

10 teentjes knoflook

6 tl maïzena

2 tl mosterd

2 el verse bieslook

2 el fijngehakte peterselie

peper

stokbrood

400 gr groenten naar keuze: bloemkoolroosjes, worteltjes, bleekselderij enz.

 

Snijd de teentjes knoflook klein, voeg ze toe aan de wijn en
laat het geheel 24 uur afgedekt staan (niet in een plastic doos, want dat gaat stinken).

Maak de groenten schoon en
verdeel ze over schoteltjes die rondom de fonduepan kunnen worden opgesteld.

Maak de knoflookwijn warm.
Maak de maïzena aan, bij voorkeur met een beetje van dezelfde wijn en
voeg het papje aan de knoflookwijn toe.
Doe er de mosterd bij en voeg geleidelijk en onder voortdurend roeren de kaas toe.
Blijf roeren tot de kaas helemaal is gesmolten.

Doe er op het laatst de bieslook en de peterselie bij.

Doe de fondue over in een voorverwarmde caquelon (stenen schaal) en
strooi er de versgemalen peper over.

Houd de caquelon op een réchaud of een fonduestel goed warm.