Kaasfondue met groene kruiden


Voor 4-6 personen.

 

1 kleine teen knoflook

2,5 dl droge witte wijn

1 el versgeperst citroensap

625 gr Edammer of Goudse kaas, geraspt

1 el aardappelzetmeel of maizena

3 el fijngehakte verse peterselie

2 el fijngehakte verse bieslook

2 tl gedroogde dragon

snufje cayennepeper

½ tl gemalen witte peper

1 el gin

stokbrood, rauwe groenten en gaar vlees naar keuze om erbij te serveren

 

Wrijf de caquelon in met het teentje knoflook.
Verwarm de wijn erin tot het kookpunt. Voeg citroensap toe en draai het vuur meteen terug tot matig tot laag.
Schep de kaas om met het aardappelzetmeel of de maizena.

Voeg dit mengsel geleidelijk aan de wijn toe (steeds een handvol) en roer steeds tot de kaas gesmolten is.
Voeg de kruiden, specerijen en gin toe.
Laat de kaasfondue nog 2 tot 3 minuten zachtjes doorwarmen en zet dan de caquelon op de brander.
Serveer de rest van de ingrediënten erbij om te dopen.