Kaasfondue à la Bourtange


7 uien

7 teentjes knoflook

80 gr boter

50 gr bloem

1 runderbouillontablet

1 tl tijm

450 gr extra belegen geraspte kaas

1/2 liter melk

 

Los het bouillontablet op in 1 dl water en laat dit afkoelen.
Snijd de uien en de knoflook fijn en bak ze op laag vuur in 30 gr boter glazig.
Maak een roux van de bloem en 50 gr boter.
Voeg de bouillon aan de roux toe en zoveel melk tot een mooie gladde saus ontstaat.
Roer er vervolgens de tijm en het ui-knoflookmengsel door.
Breng het op halfhoog vuur al roerend op temperatuur en laat er langzaam de kaas in smelten.
Blijf roeren tot alle kaas is gesmolten.

Serveer de fondue op een fonduebrander.
Lekker met stokbrood, champignons, stukjes paprika en kleine geblancheerde roosjes bloemkool of broccoli.