Mozzarella met een tapenade van zongedroogde tomaten


2 tomaten in stukken

50 gr zongedroogde tomaten (in olie)

1 el olijfolie of olie van de tomaten

20 zwarte kalamata olijven

2 el fijngesneden basilicum

peper en zout

olie om te frituren

12 kerstomaatjes

16 blaadjes basilicum

2 bollen buffelmozzarella à 125 gr


Pureer met de staafmixer de tomaten, zongedroogde tomaten, olie, 12 olijven en
de fijngesneden basilicum tot een egale tapenade.
Breng op smaak met zout en peper en verdeel de tapenade over de borden.

Verhit de frituurolie tot 180°C. en frituur hierin de kerstomaatjes en
blaadjes basilicum een paar seconden. (Let op spatten!)

Halveer de mozzarella en snij elke helft in drie plakken.
Leg ze om en om met de gefrituurde basilicum op de tapenade en
leg de kerstomaatjes en de rest van de olijven erbij.
Maal er peper over en eet met lekker vers stokbrood of chiabata.