Kaasschnitzels met avocadodip


1 avocado

1/2 el citroensap

4 el yoghurt

4 tl Mexicaanse kipkruiden

2 el fijngehakte bieslook

zout, peper

100 gr buggles (chips)

300 gr extra belegen kaas

2 eieren

50 gr boter


Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in de keukenmachine.
Voeg het citroensap, de yoghurt, t tl. Mexikaanse kruiden en de bieslook toe en
pureer alles tot een gladde saus.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Doe de buggles in een plastic zak en rol ze met de deegroller tot fijne kruimels.
Doe de kruimels over op een bord.
Rasp de kaas grof boven een kom en schep de rest van de Mexicaanse kruiden erdoor.
Klop de eieren los in een diep bord en schep 2 el. ei door de kaas.
Meng de kaas tot een plakkerig mengsel.
Verdeel deze massa in vier porties en vorm er langwerpige dunne schijven van.
Haal deze schijven eerst door het losgeklopte ei en wentel ze dan door de buggles-kruimels.
Herhaal dit nog een keer.

Verhit de boter in een anti-aanbakpan en bak de kaasschnitzels in ca. 4 minuten goudbruin en gaar.
Leg ze op borden en schep er een lepel saus naast.
Lekker met tomatensalade en patat.