Witlofschotel met mosterdkaas


 

1 1/2 kg aardappelen
verse peterselie
1 bekertje zure room
melk
Zaanse mosterd
4-6 struikjes witlof
8-12 plakjes mosterdkaas
8-12 plakjes ham
1 zakje kaassaus

 

Schil en halveer de aardappelen, kook ze gaar, giet ze af en
stamp ze tot een grove puree.

Hak het groen van 2 takjes peterselie fijn en
schep dit met 3 eetlepels zure room, 1 1/2 dl melk en
1 eetlepel mosterd door de puree.

Kook de witlofstruikjes 3 minuten, neem ze uit de pan en laat ze wat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schep de puree in de ovenschaal en strijk hem glad.
Halveer de struikjes witlof overlangs.
Leg een plakje ham op een plakje kaas, leg er een half witlofstruikje op en
rol de kaas en ham erover.

Leg de witlofrolletjes op de puree.
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op het zakje en schenk haar over de witlof.
Schuif de schotel 3-5 minuten in de oven, zodat de saus goudbruin kleurt.
Strooi er nog wat fijngeknipte peterselie over.