Pastaschotel met gorgonzola


Voor 2 personen.

 

200 gr pasta (bijvoorbeeld penne)
25 gr boter
25 gr bloem
2 1/2 dl melk
1 kleine rode paprika
50 gr gepelde walnoten
50 gr gorgonzola
1 doosje diepvries Italiaanse kruiden
zout, peper
1 ei

 

Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en
voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe.

Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en
laat de saus ± 5 minuten zachtjes koken.

Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes.
Hak de walnoten grof.
Laat de helft van de gorgonzola in de saus smelten.
Giet de pasta af.
Schep de walnoten, de helft van de paprika, de Italiaanse kruiden en
de helft van de saus door de pasta en breng op smaak met zout en peper.

Vet een ovenschotel in en schep de pasta erin.
Roer het ei en de rest van de paprika door de rest van de saus en strijk de saus over de pasta.
Snijd de rest van de gorgonzola in stukjes en verdeel deze over de schotel.
Bak de pastaschotel in de oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar.