Lasagne met spinazie en Gorgonzola


750 gr diepvriesspinazie á la crème
2 tomaten
1/2 bakje champignons á 250 gr
100 gr gorgonzola
3 tl majoraan
zout, peper
1/4 liter slagroom
± 9 lasagnevellen
100 gr geraspte belegen kaas
25 gr boter
aluminiumfolie

 

Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat de spinazie ontdooien.
Was intussen de tomaten, maak ze schoon en snijd ze in plakjes.
Veeg de champignons met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes.
Snijd de gorgonzola in stukjes.
Smelt de boter, bak de champignons 5 minuten zachtjes, voeg de slagroom toe en
laat het geheel tot een dikkere saus inkoken.

Voeg naar smaak zout en peper toe en doe er de helft van de geraspte kaas door.
Roer de majoraan, zout en peper door de spinazie.
Strijk op de bodem van een rechthoekige ovenschaal (inh. 1 liter)
een dun laagje saus uit, verdeel daar een deel van de spinazie over en
bedek die met 3 lasagnevellen.

Verdeel hierover achtereenvolgens de helft van de plakjes tomaat,
weer een deel van het spinaziemengsel, de helft van de gorgonzola en de saus.

Bedek met 3 lasagnevellen en verdeel hierover achtereenvolgens de rest van de tomaat,
een deel van de spinazie, de rest van de gorgonzola en de champignons.

Dek af met de laatste lasagnevellen.
Verdeel hier de rest van de spinazie en de saus over en
strooi de rest van de geraspte kaas erover.

Zorg dat alle lasagne is bedekt.
Dek de schaal af met aluminiumfolie, zet hem in de oven en
verwarm de lasagneschotel ± 30 minuten.

Verwijder het folie en laat de lasagne in nog ± 5 minuten gaar en heet worden.