Gegratineerde cheddar-paddestoelrollade


75 gr boter
75 gr bloem
1/4 liter melk
75 gr geraspte cheddar
4 gesplitste eieren
300 gr champignons
75 gr cashewnoten
kummel, komijn
zout, peper

Voor de saus:
1 1/2 dl cider
3/4 dl room
1 dl appelsap

 

Maak een bechamelsaus van de boter, de bloem en de melk,
voeg dan de geraspte cheddar toe en haal de pan van het vuur.

Klop de eiwitten stijf.
Voeg eerst de eidooiers aan de massa toe en spatel er dan de eiwitten door.
Smeer de massa op een bakplaat uit en
bak hem 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Bak intussen de champignons en meng er de cashewnoten door.
Haal het cheddarmengsel als het is gesouffleerd uit de oven en leg het op een theedoek.
Verdeel er de champignons en de cashewnoten over en rol het geheel voorzichtig strak op.
Laat de rollade even in de koelkast rusten en snijd hem dan diagonaal in plakken.
Verwarm die nog even in de oven en gratineer ze eventueel met nog wat cheddar.
Serveer met een saus van de cider, appelsap en room.