Verse kaasterrine met kruiden


Voor 6 personen.

 

2 blaadjes witte gelatine
250 gr ricotta
250 gr verse geitenkaas of verse roomkaas
2 el crème fraîche
4 el fijngesneden bieslook
1-2 el fijngesneden munt
zout, peper
3 rijpe tomaten
1 dl olijfolie
enkele sprietjes bieslook
toefje munt
een hoge ronde vorm

 

Kaasterrine:
Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
Prak de ricotta en de geitenkaas fijn, vermeng ze en roer de crème fraîche erdoor.
Los de gelatineblaadjes met aanhangend water op zacht vuur op (laat niet koken) en
roer ze door het kaasmengsel.

Roer er ook de bieslook en de munt door en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Schep het kaasmengsel in de vorm en strijk het glad.
Dek de vorm af met plasticfolie en laat de terrine in de koelkast minstens
4 uur opstijven.

Saus:
Ontvel de tomaten (op 1/4 tomaat na) en verwijder de zaadjes.
Snijd het vruchtvlees klein en pureer het in een keukenmachine (of met een staafmixer).
Voeg al draaiend de olijfolie toe.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Snijd de achtergehouden 1/4 tomaat in kleine blokjes.
Stort de kaasterrine op een schaal, schep de tomatensaus eromheen en
garneer met de tomaatblokjes, een toefje munt en sprietjes bieslook.

Lekker met geroosterd olijvenbrood.