Aardappel-kaas schotel


voor 2 personen.

 

4 middelgrote aardappelen
zout, peper
1/2 literblik doperwten
200 gr extra belegen kaas waarvan 150 gr in plakken
boter
1 eetlepel fijngehakte peterselie

 

Snijd de geschilde en gewassen aardappelen overlangs doormidden,
zet ze op hun snijkant in een beboterde ovenschaal en strooi er wat zout en peper over.

Laat de doperwtjes uitlekken en snijd de 50 gr kaas in dobbelsteentjes.
Schep de kaasblokjes en de doperwten door elkaar en
verdeel het mengsel met zout en peper over de aardappelen.

Dek af met de plakken kaas en leg het deksel op de schaal.
Zet de schotel 60 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven.
Neem 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd het deksel eraf,
zodat het gerecht een mooie goudbruine kleur krijgt.

Garneer de schotel met de peterselie.