Paprika met kaassouffle uit de oven


voor 2 personen.

 

2 flinke paprika's

olie

2 el boter

2 el bloem

2 dl melk

1 groentebouillon tablet

75 gr belegen geraspte kaas

3 eieren

cayennepeper

50 gr blauwaderkaas

Snij het kapje van de paprika en verwijder de zaadlijsten en de pitjes.
Snij eventueel ook een plakje van de onderkant af, zodat de paprika rechtop blijft staan.
Bestrijk de binnen en de buitenkant met de olie en zet de paprika's in een ovenschaaltje.

Scheid de eieren.
Smelt in een pannetje de boter en voeg de bloem toe.
Roer alles goed door elkaar en schenk dan geleidelijk de melk erbij. Roer tot een gladde saus.

Verkruimel het bouillon tablet erboven en voeg de geraspte kaas toe.
Roer er dan een voor een de eidooiers door. Klop de eiwitten stijf.
Haal de pan van het vuur en meng de eiwitten door de saus.
Breng op smaak met de cayennepeper.

Schep de saus in de paprika's.
Verdeel de blauwaderkaas over de gevulde paprika's en
zet ze ruim 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C.

Lekker met pasta en een venkel-mandarijn salade.