Hartige ei-spinazie paté


200 gr spinazie

1 klein teentje knoflook

2 takjes peterselie

4 sprietjes bieslook

6 eieren

zout, peper

5 el paneermeel

4 el zure room

 

De spinazie wassen, uitzoeken en met aanhangend water in een pan doen.
Laat op hoog vuur in ca. 5 minuten slinken en druk in een zeef goed uit.

Hak de spinazie klein en doe in een kom.

Pel de knoflook en knijp boven de spinazie uit.
Knip de peterselie en bieslook fijn en voeg ook toe aan de kom.

Vet een cakevorm vet in en bekleed de bodem met een reep bakpapier.

Verwarm de oven voor op 200°C. 

Splits de eieren boven een kom, laat de dooiers heel en leg ze voorzichtig in de cakevorm.
Roer het eiwit los met zout en peper.
Schep het spinaziemengsel en de paneermeel erdoor.
Schenk dit, heel voorzichtig, over de dooiers.

Dek het geheel af met aluminiumfolie.

Schenk ruim heet water in een braadslede waar de cakevorm in past.
Zet de cakevorm erin en zet de braadslede in het midden van de oven.
Laat de paté in 55 minuten gaar worden.

Maak de paté voorzichtig met een mes los van de rand.
Leg een schaal op de cakevorm en draai om.
Laat de paté op de schaal glijden. Schep de zure room erover.