Marokkaanse eieren


1 bol knoflook per persoon

1 a 2 eieren per persoon

2 tl paprikapoeder

1.5 tl ras el hanout (te koop bij Marokkaanse winkels)

1 tl gemberpoeder

1 tl komijn

1 tl zwarte peper

1 mp cayennepeper (of meer)

zout

olijfolie

 

Pel de knoflook, snij de teentjes in de lengte door en verwijder de kern.

Zet een hapjespan op het vuur en doe er zo veel olijfolie in dat de bodem bedekt is met een flinke laag.
Voeg alle kruiden behalve het zout toe een laat dit warm worden tot alle aroma's vrijkomen.
Voeg dan water toe zodat er een laag van 1 a 2 centimeter in de pan staat,
doe de knoflook erbij en draai het vuur laag.

Laat het geheel pruttelen tot de knoflook zacht en transparant is
(let er wel op dat er niet teveel water verdampt, je moet echt een saus overhouden).
Voeg op dat moment zout toe en breek de eieren in de saus laat ze pocheren
tot de dooiers net niet helemaal hard zijn. Lekker met knapperig warm brood.