Kwark-groenteflapjes


voor ca. 10 stuks.

 

150 gr fijngesneden soepgroenten

100 gr geraspte oude kaas

150 gr magere kwark

1 el bloem

1 eenpersoonszakje tomaten-drinkbouillon

zout, peper

1 blikje gekoeld pizzadeeg of 1 pak mix voor pizzadeeg

1 ei

1 el sesamzaadjes


Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de groenten in een schaal en meng de geraspte kaas, de kwark, de bloem en
de tomatenbouillonpoeder erdoor.
Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.

Maak het pizzadeeg volgens de verpakking, als je mix voor pizzadeeg gebruikt.
Rol het pizzadeeg op het aanrecht uit en steek er rondjes van Ø 10 cm. uit.
Schep de vulling op een helft van de rondjes en klap de andere helft erover.
Druk de randen met een schulprandje dicht.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de flapjes erop.
Bestrijk ze met losgeklopt ei en strooi de sesamzaadjes erover.
Laat de flapjes in de oven in ca. 10 minuten goudbruin worden.