Aubergine met knoflook en peterselie


2 aubergines, in plakken

4 el milde olijfolie

peper en zout

2 el rode wijnazijn

2 tl suiker

2 tenen knoflook, in dunne plakjes

½ bosje platte peterselie, fijngesneden

Bestijk de aubergineplakken dun met de helft van de olie en gril ze, in gedeelten, aan beide kanten in een hete grillpan lichtbruin. Leg ze op een schaal en bestrooi met peper en zout. Verwarm de azijn en suiker al roerend tot alle suiker is opgelost. Lepel de zoete azijn over de aubergine. Verwarm de rest van de olie in een pannetje met anti-aanbaklaag en fruit hierin de knoflook. Schenk deze dressing in een kommetje. Lepel hem vlak voor het serveren over de aubergine en bestrooi met peterselie.

Lekker bij een krielsalade: Schep 750 gr gare krielaardappeltjes om met ½ gesnipperde rode ui, een handje zwarte olijven en een dressing van 2 el citroensap, 1 tl. sambal of harissa, 4 el. olijfolie en peper en zout naar smaak.