Nigella’s zoete aardappelen voor 2



Voor 2 personen.

2 zoete aardappelen, gewassen en gedroogd,

   maar niet geschild, elk in 4 parten gesneden

200 gr gerookte spekblokjes

200 gr groene asperges

6 tenen knoflook, ongepeld

1 tl gedroogde tijm

3 el olijfolie

grof zeezout, naar smaak

 

Verhit de oven voor op 220°C.

Pak een braadslede waar alle ingrediënten in kunnen
-ik gebruik zoiets als een enorme tarte-tatin vorm,
maar een gewoon, wat kleiner bakblik kan ook-.

Leg de stukken zoete aardappel in de braadslede en
strooi er het grootste deel van de spekblokjes bij, dan de asperges en
tenen knoflook en, ten slotte, de rest van de spekblokjes.

Strooi er de tijm over, besprenkel alles met de olie en
zet de braadslede 30 minuten in de oven.
Keer de zoete aardappelen dan om en laat ze nog 30 minuten in de oven staan.

Laat alles een beetje afkoelen -anders zou je je tong nog branden-
voordat je het over 2 borden verdeeld en er wat grof zeezout over strooit.

Lekker met een groene salade.