Gebakken tempé in kokossaus


2 el olijfolie

1 blok tempé (300 gr), in blokjes

1 teen knoflook, fijngehakt

1 ui, gesnipperd

1 rode chilipeper, in dunne reepjes, eventueel zaad verwijderd

2 stengels sereh

1 el tomatenpuree

1 blik kokosmelk (400 ml)

1 pak (rijst)noedels

1 el gehakte koriander

 

Verhit de olie op hoog vuur en bak de blokjes tempé rondom goudbruin. Haal uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
Bak in dezelfde pan de knoflook, ui en chilipeper aan en voeg daarna de gekneusde of geknakte sereh toe.
Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
Schep de gebakken tempé door de saus en laat nog 5 minuten sudderen op laag vuur. Roer regelmatig door.

Kook ondertussen de noedels zoals aangegeven en geef ze bij de tempé in kokossaus. Garneer met de koriander.