Gebakken champignons in cornflakes met peterseliesaus


500 gr middelgrote champignons

4 el bloem

1 schaaltje gemalen cornflakes

2 losgeklopte eieren

 

voor de saus:
50 gr roomboter 
4 el versgehakte peterselie
1 fijngesneden sjalotje
1 uitgeperst teentje knoflook
zout en versgemalen peper
1 tl paprikapoeder


Maak de peterseliesaus door de roomboter te laten smelten, zonder te laten kleuren in een steelpan. Smoor hierin vervolgens de sjalot met de knoflook en voeg de peterselie toe.
Breng dit op smaak met paprikapoeder, zout en peper en zet weg tot later gebruik.

Borstel de champignons schoon en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en als laatste door de fijngehakte cornflakes.

Bak daarna de champignons in hete olie goudbruin.
Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Houd ze warm tot gebruik.
Verdeel de champignons over borden en schep er de warme peterseliesaus omheen.

Tip:
Ook lekker als borrelhapje, prik dan champignons aan cocktailprikkers.