Gesouffleerde groenteschotel


voor 2 personen.

400 g broccoli

zout

20 g margarine

20 g bloem

2 dl halfvolle melk

peper

nootmuskaat

1 eidooier

2 eiwitten

75 g geraspte 20+kaas

300 g gekookte aardappelen

 

Kook de broccoliroosjes ongeveer 10 minuten. Giet de groente goed af en schep deze in een ingevette ovenschaal. Laat de margarine voorzichtig smelten in een (steel)pannetje.
Voeg de bloem in één keer toe en roer tot er een samenhangende massa (roux) ontstaat.
Laat het geheel even goed doorwarmen zonder dat het van kleur verandert.
Voeg daarna de melk onder voortdurend roeren in kleine hoeveelheden toe tot de gewenste dikte ontstaat. Laat de saus even doorkoken en voeg naar smaak wat peper en nootmuskaat toe. Haal de pan van het vuur en klop de eidooier door de saus.
Klop de eiwitten stijf in een kom en schep het eiwit, de saus en de geraspte kaas voorzichtig door elkaar. Verdeel de massa over de groente. Zet de groenteschotel in de bovenste helft van een tot 225°C voorverwarmde oven tot deze mooi bruin is.
Serveer de gesouffleerde groenteschotel met gekookte aardappelen.

Bevat 500 kcal. per portie.