Gevulde paprika's



Voor 2 personen.

 

2 groene paprika's

60 gr courgette

50 gr prei

2 el olijfolie

2 tomaten

200 gr witte bonen uit blik

60 gr 20+ kaas

1 el basilicum

zout en peper

2 el water

300 g aardappelpuree (zelfgemaakt of instant)

 

Verwarm de oven voor tot 175°C.
Snijd de dekseltjes van de paprika's en haal de zaadlijsten eruit.
Bewaar de dekseltjes. Kook de paprika's gedurende 2 minuten.

Dompel ze daarna in koud water.
Snijd de courgette en prei in stukjes.
Bak de groente even in hete olijfolie.
Snijd de tomaten in stukjes en
doe deze samen met de uitgelekte witte bonen bij het courgette-preimengsel.
Rasp de kaas en voeg dit samen met de basilicum,
zout en peper aan het geheel toe.
Schep het mengsel in de paprika's en doe de dekseltjes erop.
Zet de gevulde paprika's in een licht ingevette ovenschaal.

Doe er 2 eetlepels water bij en
zet de schaal gedurende 45 minuten in het midden van
de voorverwarmde oven.
Serveer de gevulde paprika's met aardappelpuree.

bevat 520 kcal. per portie.