Zuurkool-kaasschotel


voor 2 personen.

 

vloeibare margarine

1 kleine ui

1 Golden Delicious appel

1 el zonnebloemolie

1 tl zwarte peperkorrels

1 tl karwijzaadjes

25 gr rozijnen

25 gr gehakte walnoten

400 gr zuurkool

150 gr gesraspte 20+ kaas

75 ml kookroom

300 gr aardappelpuree

 

Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een ovenschaal in met vloeibare margarine.

Snijd de ui en de appel fijn.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui.
Voeg de peperkorrels, karwijzaadjes, rozijnen, walnoten en appel toe en
bak het geheel 1-2 minuten.
Voeg de zuurkool met het vocht toe en laat het geheel ca. 20 minuten stoven,
met de deksel op de pan.
Klop kookroom los en meng er de geraspte kaas doorheen.
Voeg het kaasmengsel toe aan de zuurkool.

Verdeel de gare aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal en
verdeel er de zuurkool over.
Verwarm de schotel nog ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.