Rodelinzenburgers met yoghurt-muntsaus


voor de saus:

2,5 dl boerenyoghurt

2 el fijngesneden munt

2 teentjes knoflook uitgeperst

limoensap

suiker

zout

voor de burgers:

200 gr rode linzen

1 el koriander, gehakt

2 el peterselie, gehakt

1 rood Spaans pepeterje, fijngesneden

mp zout of 2 tl marmite

2 el olijfolie

2 uien, gesnipperd

2 teentjes knoflook

1/2 el koriander poeder

1/2 el komijnpoeder

2 wortelen, geraspt

280 gr paneermeel

4 el bloem

2 eiwitten

frituurolie

8 pitabroodjes

knapperige slabladen

2 kleine groene puntpaprika's in repen

1 limoen in schijfjes

 

Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar.

Kook de linzen in ca 20 minuten gaar.
Laat ze afkoelen en schep er de koriander, peterselie, peper en zout door.
Verhit de olijfolie en bak de ui met de knoflook 2 à 3 minuten.
Voeg het korianderpoeder en komijnpoeder toe en bak dit even mee.
Schep de wortel erdoor en laat nog een paar minuten bakken.
Schep dit met de helft van de paneermeel door de linzen en laat het opstijven in de koelkast.

Vorm er nu 8 schijven van, wentel ze door de bloem, vervolgens door het eiwit en
daarna door het paneermeel. Druk de paneerlaag goed aan.
Verhit de olie tot 180°C. en bak hierin de burgers goudbruin.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snij de pitabroodjes open en serveer ze met de burgers,
de sla, paprika, limoen en de yoghurt-muntsaus.