Linzenkoekjes met kruidenmayonaise


1 tl olijfolie

1 grote ui, fijngehakt

1 grote wortel, geraspt

1 teen knoflook

50 gr witbrood zonder korst

250 gr rode linzen, gekookt

1 tl djintan

1 tl paprikapoeder

1 bosje koriander, fijngehakt

zout en peper

olijfolie  


Voor de mayonaise:

1 ei

1 tl Dijon mosterd

1/2 citroen

300 ml olie

4 el groene kruiden, zoals peterselie, bieslook, koriander enz.

zout en peper

zakje salade


De ui en de wortel in olijfolie fruiten.
De knoflook erboven uit persen. Dit zacht laten worden en van het vuur af halen.
Het brood malen in de keukenmachine. 
In een kom de linzen, het uimengsel, de gehakte koriander, het brood,
de komijn en het paprikapoeder doen. 

Dit goed vermengen, tot het een samenhangende massa is. 
Hier koekjes van vormen en ze in een beetje olijfolie bakken. 

Ondertussen de mayonaise maken. 
Hiervoor het ei in de blender doen en kloppen met behulp van de puls knop.
De mosterd erbij doen en weer draaien.
De olie in een DUN straaltje erbij draaien, tot het geheel gebonden is. 
Nu de kruiden en het citroensap erbij doen en nog even draaien. 
Garneren met een tomaat roosje, serveren met de salade en de mayonaise en
eventueel gegrillde lamskoteletten.

Wil je geen rauw ei gebruiken, kun je ook mayonaise uit een potje gebruiken en
hier de kruiden door roeren.