Kaasquiche met tijm


10 plakjes (roomboter)bladerdeeg uit de diepvries

100 gr Italiaanse gerookte ham (prosciutto), iets dikkere plakjes

300 gr ricotta (of half Hüttenkäse, half roomkaas)

3 eierdooiers

zwarte peper uit de molen

3 el verse tijmblaadjes

12 tijmtakjes

1 tl citroensap


Het bladerdeeg laten ontdooien, op elkaar leggen en samen uitrollen, 
in drieën vouwen en nogmaals uitrollen, tot een lap die op een bakplaat past.
Het deeg inprikken, met bakpapier afdekken (een rand van 2 cm vrijlaten),
met keramische korrels of overjarige bonen beleggen en bij 225°C. 8 minuten voorbakken.
De noodvulling en het bakpapier verwijderen. 

Voor de vulling de ham snipperen en over het deeg strooien. 
De ricotta met de eieren, een flinke draai peper, de tijmblaadjes en
het citroensap loskloppen en over het deeg strijken.
Op het deeg 12 tijmtakjes leggen. 

De taart of taartjes bij 180°C nog 20 minuten afbakken. 

Deze taart kan prima ingevroren worden:
zonder ontdooien 10 minuten afbakken in een oven van 225°.