Hartige gebakjes met spek, ui en gedroogde tomaat


100 gr ontbijtspek (in plakjes)

4 plakjes bladerdeeg (diepvries)

1 grote ui

4 gedroogde tomaten op olie

2 el van de olie

6 el roomkaas (vers, met kruiden)

2 eieren

4 el melk

100 gr kaas (jong belegen)

zout

peper

4 kleine lage bakvormpjes, ca. 10 cm Ø


Halveer de plakjes spek en bak ze zachtjes uit in een droge koekenpan.
Laat ondertussen het deeg ontdooien.
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Snijd de tomaten in reepjes. 
Bak de uienringen in de olie, 4 minuten op een matig vuur.
Verkruimel de verse roomkaas.

Klop de eieren los en meng ze met de melk, een snufje zout en een snufje peper.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bedek de ingevette bakvormpjes met het deeg en snijd de randen netjes bij.
Prik met een vork gaatjes in de bodem. 
Verdeel de uienringen, de plakjes spek, de tomaten, de 2 soorten kaas en het eimengsel
over de 4 vormpjes en bak ze in de hete oven goudbruin en gaar (ca. 20 minuten).
Laat ze voor een picknick afkoelen, serveer ze anders warm als lunchhapje.