Hartige soesjes


 

Breng 3 deciliter water aan de kook met 125 gram boter. 
Voeg al roerend 125 gram bloem toe en roer dit met een spatel tot een gladde massa.
 Neem de pan van het vuur en roer er één voor één 5 eieren door. 
Spuit met behulp van een spuitzak kleine bolletjes van dit deeg op vetvrij papier en 
bak af in een op 200°C voorverwarmde oven. 

 

Kies een vulling:

* Meng 2 eetlepels boter met kaas en een klein beetje cayenne peper. 

* Meng geraspte kaas met kleingesneden ham en 2 eetl. Mon Chou (verse roomkaas)

* Meng Boursin (zachte kruidenkaas) met gehakte noten of fijngeknipte tuinkruiden. 

* Meng zacht geroerde leverpastei met gehakte bieslook en peper.
 
* Meng fijngemalen gaar kippenvlees met 1 bekertje crème fraïche en cayennepeper. 

Geef een knipje in de afgekoelde soesjes en vul ze met behulp van een spuitzak.