Canapés met auberginekaviaar


voor ca. 12 stuks.

 

3 aubergines

2 rode paprika's

1 1/2 dl olijfolie

3 teentjes knoflook, fijngehakt

sap van 1 citroen

zout, peper

6 dunne sneetjes zuurdesembrood

1 tomaat, in hele dunne reepjes


Oven voorverwarmen op 175°C.
Aubergines en paprika's 45 minuten in de oven roosteren.
Velletjes verwijderen en aubergines en paprika's fijnsnijden.
In 2 eetlepels olie de groenten met de knoflook even roerbakken tot het vocht verdampt is. 
In een mengbeker zoveel olie door de groenten kloppen tot een smeuïge massa ontstaat. 
Op smaak brengen met citroensap, zout en peper. 

12 rondjes of ovaaltjes uit het brood steken en royaal met auberginekaviaar bestrijken.
Garneren met wat olijfolie en tomaat.
Lauwwarm of koud serveren.