Exotische fruitsalade met passie-roomkwark saus


1 verse geschilde en uitgeboorde ananas, 
        het vruchtvlees in blokjes gesneden en besprenkeld met het sap van twee limoenen

2 geschilde en in partjes verdeelde roze grapefruits

2 geschilde papaja's, het vruchtvlees in dunne plakjes gesneden

 

Voor de room kwark saus:

1 kg roomkwark

1/4 liter slagroom

3 eetlepels suiker

4 zakjes vanillesuiker

2 rijpe passievruchten

kruidbloemen als garnering


Doe al het voorbereidde fruit in een grote schaal. 
Roer de kwark glad met de room en meng er de suiker en de vanillesuiker door. 
Snijd de passievruchten overdwars doormidden, schep de zaadjes en pulp er met een theelepeltje uit en
meng ze door de losgeroerde kwark. 
Giet de kwark in een terrine. 
Bewaar zowel de kwark als de vruchtensalade in de koelkast tot het moment van opdienen. 

Gebruik als garnering datgene wat de zomer u biedt. 
De bloemen van verse kruiden, zoals hysop en Oost Indische kers maken een attractieve en
natuurlijke garnering voor deze exotische salade.