Appel in bladerdeeg met kaneelijs


Feestelijk nagerecht.

1 plakje bladerdeeg per persoon

1/4 - 1/2 moesappel per persoon

1 pakje amandelspijs (Baukje)

1 zakje geschaafde amandelen

1 geklopt ei

poedersuiker

eventueel wat Amaretto

kaneel

1 bolletje kaneelijs per persoon

1 pakje slagroom


Schil de appels en snijd ze fijn. 
Meng de appel met de amandelspijs en de Amaretto. 
Verdeel dit mengsel over de ontdooide bladerdeeg velletjes. 
Vouw de randen naar boven en plak ze met wat water aan elkaar vast. 
Bestrijk met het ei en bestrooi met het amandelschaafsel.
Bak de pakketjes gaar in 20 minuten in een oven op 200°C. 

Klop de slagroom op met wat suiker. 
Bestrooi borden met poedersuiker, leg de appelpakketjes erop en bestuif met poedersuiker. 
Serveer met een bolletje kaneel ijs en wat slagroom.