Sticky toffee rijstepudding


1 liter melk

200  gr dessertrijst

snufje zout

1 vanillestokje of zakje vanillesuiker

1 tl kaneelpoeder

1 el boter (om in te vetten)

2 el suiker

3 eieren (los geklopt)

Voor de saus:

100 gr bruine suiker

100 gr stroop

50 gr boter

125 ml koffieroom of kookroom

ovenvaste puddingvorm van 1,5 l

aluminiumfolie

 

Breng de melk met de rijst en het zout aan de kook.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit.
Voeg het stokje en de zaadjes samen met de kaneel toe aan de kokende melk.
Laat de rijst in circa 20 minuten op lage stand al roerend gaar worden.
Vet ondertussen de puddingvorm in met boter en bestrooi met suiker.
Verwarm de oven voor op 180ºC.

Doe de rijstepap over in een kom en klop de eieren er goed door.
Stort de pap in de puddingvorm en dek af met aluminiumfolie.
Zet de vorm in een ovenschaal en giet er kokend water langs tot de vorm half onder staat.
Zet de schaal voorzichtig in het midden van de oven en
laat de pudding in circa 40 minuten garen.
Laat de pudding afkoelen op een rooster.
Doop de vorm in een laagje heet water en snijd de randen voorzichtig los.
Stort de pudding op een schaal. 

Verwarm voor de saus de suiker met de stroop en boter op lage stand en
roer goed door tot de suiker is opgelost.
Roer de room erdoor en giet de warme saus over de pudding.