Romige mousse met sinaasappel


3 blaadjes witte gelatine

350 gr roomkaas-light 

8 el strooibare zoetstof

1 tl vanille-extract

125 ml slankroom

125 ml halfvolle melk

2 (bloed)sinaasappels

 

Week de gelatine 10 minuten in ruim water.
Knijp de gelatine uit. Warm de helft van de melk op en los de gelatine daar in op.
Klop de roomkaas los met de overige ingrediënten en roer de gelatinemelk erdoor.
Klop goed zodat er geen klontjes ontstaan.

Vet 4 vormpjes in met bakspray en schenk het mengsel in de vormpjes.
Zet de mousse 2-3 uur in de koelkast om goed op te stijven.

Trek met de zesteur reepjes van de sinaasappelschil (of gebruik een rasp).
Schil de sinaasappel dik, zodat er geen wit achterblijft op de vrucht.
Snij de parten sinaasappel tussen de vliezen uit.

Keer de mousse op bordjes en garneer ze met de sinaasappelschil en
serveer ze met de partjes sinaasappel.