Gehaktsaté


voor 2 personen.

 

300 gr mager rundergehakt

1 tl sambal badjak

zout, peper

cayennepeper

1 kleine ui

teentje(s) knoflook naar smaak

olie

2 teentjes knoflook


Maak het gehakt aan met de sambal, het zout, de peper en cayennepeper.
Voeg de zeer fijn gesnipperde knoflook en ui toe en kneed het geheel goed door elkaar.
Maak van het gehakt kleine balletjes en steek deze aan stokjes of pennen.
(Als je de saté wilt grillen of roosteren, laat het gehakt dan 1 uur in de koelkast opstijven.)

Knijp de teentjes knoflook uit boven de olie en bestrijk hiermee de gehaktsaté's.
Grill of rooster ze gedurende 10 minuten.
Bestrijk ze regelmatig met de knoflook olie en keer ze af en toe.
Seveer ze met een lekkere saus (saté-, cayenne- of chilisaus) uit een flesje.