Gehaktschnitzel met gebakken banaan en rösti


Voor 2 personen.

 

250 gr h-o-h gehakt

2 eieren

50 gr paneermeel

1/4 tl kaneelpoeder

1,5 el blanke rozijnen of gehakte gedroogde abrikoos

zout, peper

25 gr geschaafde amandelen, gehakt

4 el olie

225 gr rösti uit de diepvries

1 banaan


Meng het gehakt met de helft van 1 geklopt ei, 25 gr paneermeel, kaneel,
rozijnen of abrikoos en zout en peper.

Schep de amandelen door de rest van de paneermeel.
Vorm 2 ballen van het gehakt en druk deze tussen plastic folie plat tot schnitzels.
Klop het andere ei met zout en peper los in een diep bord.

Wentel de gehaktschnitzels eerst door het ei en daarna door het paneer-amandelmengsel.
Verhit 2 el olie en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin.
Laat de schnitzels 10 minuten garen op een lage stand.
Bak intussen de rösti in 1 el olie.
Pel de bananen en bak ze in de rest van de olie.
Serveer de gehaktschnitzels met de rosti en gebakken banaan.