Kleine preitaartjes met kip


1 el olie

200 gr kipfilet in blokjes

500 gr prei in ringen

3 eieren

1 tl kerriepoeder

2 el crème fraîche

4 plakjes deeg voor hartige taart 

4 taartvormpjes Ø 15 cm.

 

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Verhit de olie in een koekenpan.
Bak op hoog vuur de kip rondom bruin maar nog niet gaar en
bak de preiringen 2-3 minuten mee tot ze iets geslonken zijn.
Breng op smaak met zout en peper. 
Klop in een kom de eieren los met een mespunt zout, de kerrie en de crème fraîche.

Bekleed de taartvormpjes elk met een lapje deeg. 
Schep eerst het kip-prei mengsel in de vormpjes en giet dan voorzichtig het eimengsel erover.

Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met een groene salade.

Tip: Maak de taartjes met plakjes bladerdeeg en in een muffinvorm.
Geef dan 2 taartjes per persoon.