Gebakken cornedbeef en aardappelblokjes met ei


voor 2 personen.

 

500 gr gare aardappels in blokjes

2 el olijfolie

1 grote ui, gesnipperd

klontje boter

1 blikje cornedbeef (ca. 200 gr) in blokjes

2 el grofgehakte bladpeterselie

zout en peper

2 eieren


Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag.
Fruit de ui in 4 minuten glazig.
Doe het klontje boter bij de uien in de pan, voeg de aardappelblokjes toe, 
bestrooi ze met zout en peper en bak ze in 8-10 minuten knapperig en goudbruin.
Pocheer de eieren (of maak gebakken eieren).
Schep de cornedbeef door het aardappelmengsel en laat meebakken tot hij uit elkaar gevallen en knapperig is.
Roer de peterselie erdoor.
Serveer de gepocheerde eieren op de aardappelschotel en geef er eventueel chilisaus of ketchup bij.