Roergebakken speklapjes met spruitjes en sesam


voor 2 personen.

 

300 gr spruitjes

2 speklapjes

3 el ketjap

1 el sambal

2 tenen knoflook

2 el olie

1 el sesamzaadjes

½ bosje lente-uitjes in ringetjes

 

Kook de schoongemaakte en eventueel gehalveerde spruitjes net aan beetgaar.
Giet ze af en spoel met koud water, laat ze daarna uitlekken.
Snij de speklapjes in repen en leg ze in een kom.
Vermeng de ketjap met de sambal en uitgeknepen knoflook en
schep dit door de speklapjes.
Laat een half uurtje marineren.

Verwarm de olie in een wok en roerbak de spekreepjes donkerbruin en knapperig.
Voeg de spruitjes en sesamzaadjes toe en bak nog een paar minuten mee.
Bestrooi het gerecht met de ringetjes lente-ui.
Eet de roergebakken speklapjes met spruitjes en sesam met rijst.