Penne met roomandijvie en knoflookkruim


300 g volkoren penne

2 struiken andijvie (ca. 800 g)

2 el olijfolie

1 ui gesnipperd

1 bekertje crème fraîche 

2 el verse tijmblaadjes

4 sneetjes oud bruinbrood of wit, zonder korst

2 tenen knoflook, geperst

 

Kook de penne in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzing.
Snij de harde onderkant van de andijvie en verwijder de harde nerven.
Was de losse bladeren en laat goed uitlekken. Snij ze grof. 

Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en fruit de ui.
Bak de andijvie mee: voeg steeds een flinke hand andijvie
toe als de vorige portie is geslonken.
Roer de crème fraîche en de tijm erdoor en houd op laag vuur warm. 

Maal het brood fijn met de staafmixer met hakmolen of de keukenmachine.
Verhit in een andere koekenpan de rest van de olie.
Bak het broodkruim krokant.
Schep er de knoflook met zout naar smaak door en bak nog 30 seconden. 

Giet de pasta af en schep deze door de andijvie.
Breng op smaak met peper en zout en verdeel de pasta over 4 diepe borden. 

Bestrooi met het krokante broodkruim.