Pikante frikadellen met komkommersalade


750 gr half-om-half gehakt

1 ei

2-3 el paneermeel

2 teentjes knoflook

1 tl sambal oelek

1 el worchestershiresaus of ketjap asin

1 el olie 


voor de komkommersalade:

1 komkommer

1 (rode) ui, gesnipperd

4 el olijfolie

2 el citroensap

1 tl honing

1/2 tl mosterd


Meng alle ingrediënten voor de frikadellen.
Vorm rolletjes van ca. 15 cm lang van het gehaktmengsel.

Was de komkommer voor de salade, snij hem in dikke plakken en
snij de plakken in reepjes.

Schep de uisnippers door de komkommerreepjes.
Meng de olie, citroensap, honing en mosterd tot een dressing.
Schep de dressing door de komkommerreepjes.

Bak de frikadellen in hete olie in 15 minuten bruin en gaar.
Serveer ze met de komkommersalade en gebakken aardappels.