Mie met gehakt-pindasaus


voor 2 personen.

 

1 Spaanse peper

1 el olie

250 gr rundergehakt

zout

1 teentje knoflook

150 gr mie

3 el pindakaas

250 ml melk

1 el ketjap manis

1/2 tl kerriepoeder

1 mp sinaasappelrasp

1 tl citroenrasp


Was de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in stukjes. 
Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt met de peper in 5 minuten rul.
Breng het op smaak met zout en pers de knoflook erboven uit. 
Kook in een andere pan de mie volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaar. 
Roer de pindakaas, de melk, de ketjap, het gemberpoeder, het kerriepoeder,
het citroensap en de sinaasappelrasp door het gehakt en
blijf roeren tot een egale saus ontstaat.

Giet de mie af, verdeel hem over 2 borden en schep de gehaktsaus erover. 
Lekker met gestoofde paksoi.