Paella met eieren


100 gr kipfilet

1 grote ui

1 rode paprika

1 groene paprika

350 gr rijst

5 dl bouillon

1 el kurkuma

2 tomaten

200 gr diepvriesdoperwten

200 gr chorizo

4 eieren

olie

peper en zout


Snij de kipfilet in reepjes, pel de ui en snipper hem fijn,
maak de paprika's schoon en snij in blokjes.

Verhit in een grote bakpan 2 el olie en bak hierin de bovenstaande ingrediënten.
Spoel de rijst af, laat uitlekken en voeg aan het paprikamengsel toe.
Bak de rijst mee tot hij glazig word, voeg dan de kurkuma toe en roer goed door.
Snij de tomaten in blokjes en voeg ze samen met de bouillon aan de rijst toe.
Breng het geheel aan de kook en laat ca 10 minuten koken,
totdat de rijst het vocht heeft opgenomen.

Roer de doperwten er doorheen en schep de paella over in een ovenschaal.
Bestrooi de schotel met de in stukjes gesneden chorizo en maak 4 holtes in de paella.
Breek de eieren boven de holtes en bestrooi met zout en peper.
Druppel er wat olie over.

Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200°C. en
laat ca 30 minuten bakken tot de eieren gestold zijn.