Ovenschotel van gehakt met spek en perzik


750 gr aardappels (geschild gewicht) voor de puree

boter

125 gr spek reepjes of dobbelsteentjes

4 flinke uien

250 gr champignons

500 gr gekruid gehakt

1 groot blik halve perziken 

voor de saus:

75 ml tomatenketchup

1 el suiker

2 el citroensap

2 el ketjap manis (zoet)

2 flinke el paneermeel

 

Verwarm de oven voor op 220°C. 
Maak van de aardappels een lekkere aardappelpuree en 
breng op smaak met nootmuskaat, peper en evt. nog wat zout, melk en wat boter. 
Laat de perziken uitlekken. 

Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar.
Snij de champignon in plakjes en snij de uien. 
Bak de spekblokjes licht uit, voeg dan de uien en champignons erbij.
Rul het gehakt in de koekenpan, voeg de saus toe er roer het goed door elkaar.

Vet een ovenschaal licht in. 
Schep het champignon-uienmengsel in de ovenschaal. 
Schep de helft van de aardappelpuree op de eerste laag en maak mooi glad. 
De volgende laag is het gehakt, verdeel deze ook goed en
leg de perziken op het gehakt. 
Verdeel hierover de rest van de aardappelpuree en bestrooi deze laag met de paneermeel. 
Zet de schaal 20 minuten in de oven tot de schotel goed warm is en
een mooi bruin korstje heeft.

Lekker met een salade.