Oosterse gehaktballetjes met gele rijst


voor 2 personen.

 

25 gr geschaafde amandelen

1/2 - 1 el kerriepoeder

250 gr gehakt

zout en peper

1/2 pak gele rijst

2 el olie

100 ml kokosmelk

1 rode peper, event. zonder zaadjes, in ringetjes

1 tl gemberpoeder


Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
Meng de kerriepoeder door het gehakt.
Voeg zout en peper toe en vorm er kleine gehaktballetjes van.

Kook de rijst gaar.
Verhit de olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
Giet de kokosmelk met 2 el water erbij.
Voeg de rode peper en gemberpoeder toe en stoof zachtjes 10 minuten.
Serveer de gehaktballetjes met de saus bij de rijst en bestrooi ze met de amandelen.

Lekker met sperzieboontjes.

Maak het goedkoper: Kook zelf rijst met een tl. kunjit.
De rijst word dan ook mooi geel.