Boerenomelet


voor 2 personen.

 

50 gr boter

300 gr boerensoepgroenten

6 eieren

100 ml melk

zout en peper

2 el gehakte peterselie (vers of diepvries)

150 gr gekookte hamreepjes of magere gerookte spekreepjes

1 tl paprikapoeder

50 gr geraspte belegen kaas


Verhit de helft van de boter en bak hier, als je de spek gebruikt, de spekblokjes in uit.
Roerbak de soepgroente 4 minuten mee.
Klop de eieren schuimig met de melk en voeg zout, peper en 1 el peterselie toe.

Verwarm de rest van de boter in een grote koekenpan en giet het eimengsel erin.
Bak een goudgele omelet waarvan het ei net gestold is.
Keer de omelet niet om.
Schep de hamreepjes (als je deze gebruikt) en de paprikapoeder door de groente.
Verdeel het groentemengsel over een helft van de omelet en sla de andere helft erover heen.
Strooi de rest van de peterselie en de kaas erover en laat de omelet op een bord of een schaal glijden.
Lekker met afgebakken stokbrood en boter.