Krieltjessalade met makreel


750 gr krieltjes met schil

1 ui, gesnipperd

5 el olijfolie

100 gr baconreepjes of gerookte spekreepjes

2 el citroensap of rodewijnazijn

1 el gehakte verse tijm of 1 tl gedroogd

1 tl paprikapoeder

1 tl mosterd

1 gerookte of gestoomde makreel

2 el gehakte peterselie

  
Kook de krieltjes beetgaar in water met zout.
Fruit intussen de ui in 2 el olijfolie en schep de bacon- of spekreepjes erdoor.
Bak ze even mee. 

Meng de ui en bacon met de rest van de olijfolie, citroensap of azijn,
tijm, paprikapoeder en mosterd tot een dressing. 

Verwijder het vel van de makreel en pluk het visvlees van de graat.
Giet de krieltjes af.
Schep de dressing door de warme krieltjes.
Serveer de krieltjes met de makreel erop en bestrooi met de peterselie.
Lekker met komkommer en tomaat.