Chutney van ananas met munt


voor 2 jampotten.

 

200 ml (rode)vruchten- of frambozenazijn
200 ml droge witte wijn
1 ananas, geschild, in stukjes
2 sinaasappels, geschild, in partjes
2 moesappels, geschild, in stukjes
1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
1 rode ui, gesnipperd
3 el honing
2 el verse munt, gehakt

Kook de azijn met de wijn ca 3 minuten.
Doe alle overige ingrediënten, behalve de munt, en een snufje zout erbij en
kook zachtjes 30 minuten.
Roer regelmatig door.
Giet het mengsel door een zeef boven een pan en vang het vocht op.
Kook het vocht in tot 2/3 en schep het vruchtenmengsel met de munt erdoor.
Schep de chutney in jampotten, draai de deksels erop en
laat de potten omgekeerd afkoelen op een donkere, koele plaats.
Laat de smaken minimaal 1 dag intrekken.

Lekker bij lam, varken en kip.