Broodvariaties, een inleiding


Brood is onontbeerlijk bij een barbecue. 
Het is leuk om naast het saladebuffet ook allerlei broodsoorten te serveren. 
Kies eens lekker maïsbrood, of notenbrood, dit past ook goed bij geroosterd vlees. 
Een mooi rond brood is heel geschikt om iets uit te hollen en te vullen met bijvoorbeeld een salade. 

Stokbrood, besmeerd met een lekker botertje, kan in aluminiumfolie gerold en op het rooster worden verwarmd.
De boter smelt dan zachtjes en geeft het brood een heerlijke smaak.


Van casinobrood zijn lekkere sandwiches te maken.
Als het brood in de lengte wordt gesneden, ontstaan lange repen. 
Besmeer die repen met een pittige vulling, rol ze op en snijd ze na een uurtje opstijven in plakken. 
Of laat het casinobrood normaal snijden, ontkorst het en beleg het met allerlei lekkere dingen.

Heel Amerikaans zijn komkommersandwiches. 
Bestrooi heel dun gesneden komkommerplakjes royaal met zout en laat ze 1 uur in een vergiet uitlekken.
Dep de komkommer droog.
Bestrijk 2 plakjes brood dun met mayonaise en leg de komkommer daartussen.
Halveer de sandwiches diagonaal.